We zijn maar twee stappen verwijderd van een betere wereld:
stap 1: Stop de creatie van nep-geld door privé-banken...
stap 2: Vervang onze nep-democratie door echte democratie...StartListOfArticles

De Parijse Klimaat-conferentie 2015


Feiten en leugens over het klimaat:

1: Het klokwerk van de aarde en de zon


2: De activiteit van de zon


3: CO2, paniek, beweringen en fraude...Pensioenen:


Nederlandse pensioenfondsen Wereldkampioen


De geheimen achter geld en banken:


Als u hier even wilt tekenen, dan geef ik u een tegoed van 1000 euro en bent u mij 1000 euro plus rente schuldig.

Het banksysteem in het kort


Privé-banken of overheidsbank. Een vergelijking.Met een piepklein beetje geld kunnen bankiers elkaar miljoenen betalen...

Geheimen van geld, rente en inflatie


Debet, credit, banco!Politici voor bankiers, niet voor het volk:Regeringen geven miljarden rente cadeau aan privé-banken...

Een verhaal over twee geldsystemenDe oplossing?


Van staatsschulden naar staatsgulden


Bankcrisis? Hervorming!De geheimen achter de euro:

Uit de euro, en dan?


ESM, de nieuwe Europese dictatorBlijf rustig! Wij bouwen Europa!

ESM, een staatsgreep in 17 landenESM: korte videoYouTube: De dictatuur van het ESM rooft de schatkisten leeg in 3'51''

ESM: officiële tekst

Als link niet werkt: kopie


ESM: Zeven fatale vergissingen


ESM is in strijd met de Nederlandse GrondwetHeren, ik vertrek naar Brussel. Daar mag ik net zo veel geld uitdelen als ik wil. Ik reken op jullie discretie, als jullie begrijpen wat ik bedoel...

Als de pers zwijgt


European Action Against ESM!


ESM: ratificatiebesluit van het parlement


ESM: een zwarte dag voor de democratie


ESM: stemuitslag (NL-parlement)


Hoogverraad in het parlement


Het parlement stemt voor de bankiers, niet voor het volk...


ESM: hoe de Goldman Vampier Europa veroverdeNAVO redt euro in LibiëZeus verkrachtte EuropaSpaargeld:

Waarom je spaargeld van de bank halen?Geld terug! Of we halen de politie erbij!

Lache bij de ING...Geheimen bloot leggen:

Burgerinitiatief Ons Geld


Burgers wakker schudden?


Het kippenparlementAfscheid van de groei:

Wereldbevolking en energie


Energie-crisis:
Keerpunt van de mensheidDe geheimen achter de oorlog in Irak:

Kosten, misbruik en gevaren van de dollar


Iraq MemorialDe geheimen achter de oorlog in Afghanistan:

Pijpleidingen naar 11 septemberDe geheimen achter de beschuldigingen tegen Iran:

Overval op de nucleaire brandstofmarkt


Israël van de kaart vegen?Humor:

Protest in Draguignan


Cartoons


Publikaties

Wie hebben artikelen van de hofnar gepubliceerd?
Meer dan 500 websites? (Klik hier.)

Treaties:


Treaty establishing the European Union (EU)

Treaty on the Functioning of the European Union (TFEU)

Amendment article 136 TFEU

First version of the Treaty establishing the European Stability Mechanism (ESM)(not ratified)

Treaty establishing the European Stability Mechanism (ESM)

Treaty on Stability, Coordination and Governance in the economic and monetary union (TSCG)

Vienna Convention on the Law of Treaties 1969


Decrease text size
Increase text size

 

Israël van de kaart vegen?

Rudo de Ruijter,
Onafhankelijk onderzoeker,
Nederland

Khomeini zei, dat het regime dat Jerusalem bezet moet verdwijnen van (de) bladzij van de tijd.

"Khomeini zei, dat het regime dat Jerusalem bezet moet verdwijnen van (de) bladzij van de tijd." Deze zin, uitgesproken door de nieuw gekozen President Ahmadinejad op 25 oktober 2005, is vertaald met "Israel moet van de kaart geveegd worden." Sindsdien is deze vertaling duizenden keren aangehaald door journalisten en politici om aan te tonen hoe gevaarlijk Iran (of zijn president) zou zijn. Kort samengevat, had President Ahmadinejad het over de verwachting, dat evenals het regime van de Sowjet-Unie en dat van Sadam Hussein, het Zionistische regime in Jerusalem ten einde zou komen. En wie lanceerde deze foutieve vertaling? Nee, niet de vijanden van Iran. Volgens Iraniers, die deze zaak onderzocht hebben, was het Iran's eigen Islamic Republic News Agency (IRNA) die deze zin het eerst bezigde in enkele van hun Engelstalige nieuwsberichten. [1] En omdat Westerse journalisten geen farsi spreken, kopieerden zij dat zinnetje doodleuk van IRNA. Niemand controleerde de juistheid. IRNA heeft echt een betere vertaler nodig :-)

Maar voor de Westerse oorlogspropaganda maakt het niet uit waar het zinnetje vandaan komt. Als je het maar vaak genoeg herhaalt, geloven de mensen het toch wel. Maar ook hier spreken de feiten een andere taal: Iran is al meer dan 1000 jaar geen oorlog begonnen.

Bron:

[1] Wiping Israel from the map... http://www.campaigniran.org/casmii/index.php?q=node/1215


18 september 2008

De auteur is bereikbaar via de contactpagina van  www.courtfool.info .

Als u wenst, kunt u het artikel kopiëren, doorsturen of publiceren in kranten of op het internet.

Zouden meer mensen dit artikel moeten lezen?

Op het internet hebben de lezers de macht! Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht!

3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 = 3,486,784,401

 

Als u de volgende publikatie niet wilt missen, klik dan hier:

Ik ontvang graag een berichtje zodra een nieuw artikel in het Nederlands verschijnt.

 
StartUpperRightColumn


Gelukkig hebben we de euro nog...Privé-banken moeten eindeloos blijven groeien om niet failliet te gaan. Daarom hebben we inflatie en leven we volgens het dogma van eeuwige economische groei.

Ad Broere:
Het Canadese volk wast de Bank of Canada de oren

Belemmeringen om over de landsgrenzen heen te groeien zouden de privé-banken vroeg of laat in gevaar brengen. Dat wist ook Pierre Werner, bankier en premier van Luxemburg, die in 1970 de eerste blauwdruk voor de gezamenlijke munt presenteerde.Toen al waarschuwden vooraanstaande economen, dat dit vanwege de grote economische verschillen tot groeiende schulden in de zwakkere landen zou leiden. Deze problemen waren eenvoudig te voorspellen, maar meer schulden betekenen voor de banken alleen maar extra winst. Dus de euro kwam er en daarmee de problemen.Veel eurolanden zitten nu al diep in de financiële problemen. Velen hebben nog niet door dat de euro niet de oplossing is, maar de oorzaak.Het probleem? Door de grote verschillen tussen de eurolanden verschillen ook de productiekosten. Met de euro en de open grenzen geven de consumenten de voorkeur aan de produkten uit het goedkoopste land. Hierdoor gaan de lokale producenten failliet. Tegelijkertijd verlaten de euros het land als betaling van de importprodukten. Om nog over euro's te beschikken, moeten burgers en overheid steeds meer bij de banken lenen en raken zo steeds dieper in de schulden.Vervolgens drijven de banken de rente voor de lokale regering zodanig op, dat deze zich voor verdere leningen moet wenden tot de Troika (Internationale Monetaire Fonds, Europese Centrale Bank en Europese Commissie).Voor het verstrekken van deze leningen, eist de Troika draconische bezuinigingen. Ambtenaren worden ontslagen, openbare diensten komen tot stilstand, sociale verworvenheden worden opgeheven. Het volk wordt wijs gemaakt, dat ze zonder de euro nog slechter af zouden zijn... Ook moeten alle lucratieve bezittingen van het land verkocht worden aan buitenlandse partijen om de schuld te verlagen. Een mannetje van Goldman Sachs wordt als regent aangesteld.

Financiers verdienen miljarden rente aan deze schuldenbergen. Om te voorkomen, dat zij daarbij het risico lopen dat leningen niet terugbetaald worden, is de ESM-bank opgericht (het zogenaamde Europees Stabiliteits Mechanisme), dat vrijelijk, ongelimiteerd en zonder verantwoording belastinggeld uit de staatskassen van de eurolanden mag graaien.De Ministers van Financiën roepen zichzelf  uit tot Gouverneurs van het ESM. (Ondertekening van de eerste versie van het ESM-verdrag, 11 juli 2011. Deze ondertekening was trouwens illegaal, want in de Conventie van Wenen, die de internationale verdragen regelt, worden ministers van financiën niet genoemd als wettige vertegenwoordigers van landen.)

Kennelijk omdat de VS niet tevreden was over deze eerste versie verdween die enkele dagen later in de prullenbak.

Een tweede versie werd op 2 februari 2012 getekend, dit maal door de ambassadeurs van de EU. Het verdrag is echter geen EU-verdrag, maar een internationaal verdrag. Een EU-verdrag was niet mogelijk, omdat de EU zijn eigen bevoegdheden niet mag uitbreiden en het ESM-verdrag de bevoegdheden van de nationale parlementen inperkt. Door de EU-ambassadeurs te laten tekenen, werd de schijn opgehouden, dat het om een EU-verdrag gaat. De interne EU-regels zijn er echter niet op van toepassing en het ESM is aan niemand verantwoording verschuldigd. Het kan net zoveel geld uit de staatskassen eisen als het zelf wil.

Ongelooflijk maar waar, werd het ESM-verdrag in 2012 door alle parlementen en senaten van de 17 eurolanden geratificeerd.

Dat wil zeggen dat in elk land een meerderheid (in sommige landen zelfs van 2/3) vóór de het verdag heeft gestemd. Dat wil niet zeggen, dat al die voor-stemmers de tekst gelezen hebben. Ik heb veel uitlatingen van deze parlementariërs gelezen en niet één bleek de tekst goed gelezen en begrepen te hebben.

We moeten eerder vrezen dat bijna niemand de tekst gelezen heeft. Voor de parlementariërs en senatoren zou dat immers alleen maar tijdverlies zijn geweest. Ze moeten toch stemmen zoals de leider van hun politieke partij beveelt. Zo gaat dat nu eenmaal, wanneer coalities de macht hebben. We kunnen dus concluderen, dat het de lobby van de bankiers en van de eurofielen gelukt is voldoende politieke leiders - enkele personen in elk land - te verleiden om de meerderheid vóór te doen stemmen.


Barosso, president van de Europese Commissie van 2004 tot 2014.

Het is de Europese Commissie, die volgens Barroso de economische regering van de Unie moet zijn, die de acties dicteert die de nationale regeringen uit moeten voeren. (28.09.11)

Democratie en de wil van het volk hebben pech. Daar is geen plaats meer voor in Europa.YouTube: EUROMANIA
Met complimenten aan Peter VlemmixAuteurs:
Rudo de Ruijter
Yannis Varoufakis
Costas Lapavitsas
James K. Galbraith
Gerard Dunénil
Michael Hudson
Ed Dolan
Jacques Nikonoff
Jean-Claude Paye
Eugénio Rosa
Jorge Figueiredo

Speciale bedankjes aan:

Christine, Corinne, Francisco, Evelyne, Françoise, Gaël, Peter, Ingrid, Ivan, Krister, Jorge, Marie Carmen, Ruurd, Sabine, Lisa, Sarah, Valérie & Anonymous...


Bedankjes voor vertalingen:
StartTranslators

Alter Info
Carlo Pappalardo
Come Don Chisciotte
Ermanno di Miceli
Ivan Boyadjhiev
Jorge G-F
Lisa Youlountas
Jose Joaquin
Manuel Valente Lopes
Marcella Barbarino
Marie Carmen
Mary Beaudoin
Michel Ickx
Михаил
Natalia Lavale
Nicoletta Forcheri
Peter George
Resistir Info
Traducteur sans frontière
Valérie Courteau

StartJoinTranslators

Court Fool, 2008 - 2015